Habitacions

L’Hostal disposa d’habitacions dobles i d’ús familiar per garantir la comoditat dels nostres clients. Així mateix, els menús de la pensió (sigui mitja pensió o …

El Restaurant

La cuina del restaurant està elaborada amb productes de la zona i cuinada com sempre. Encara ara nosaltres mateixos ens encarreguem d’elaborar i preparar els …

Contacte

Contacte   Hostal El Forn de Beget 17867 – Beget – Camprodón (Girona) – Tels. 972 741 230 / 972 741 231 – GPS: 42.320750, …

EL POBLE

Beget és un petit poble ubicat dins el municipi de la Vall de Camprodon, però enclavat a l’EIN de l’Alta Garrotxa. Presideix l’entrada la magnífica església de Sant Cristòfor de Beget del segle XII que guarda zelosament la Majestat de Beget, una talla romànica de Crist Majestat vestit amb la túnica i única del seu estil a Catalunya, també del segle XII. Els begetins i begetines estem especialment agraïts a Josep Duñach, anomenat popularment en Feliça, per la seva estima al patrimoni del poble. És ben sabut que durant l’època republicana, moltes esglésies van patir la crema de gran part del seu patrimoni. En Feliça, en aquell moment alcalde de Beget, va saber via telèfon (Beget fou un dels primers llocs que en tingué, per la seva falta d’accessibilitat i per facilitar els resultats electorals), que els rojos es dirigien a Beget per cremar totes les imatges que contenia l’església de Sant Cristòfor. Va reunir als veïns i Veïnes i va proposar de treure bancs i cadires de l’església, amagar la Majestat sota l’escala del col·legi dels nois i la van tapiar, tancar l’església i fer una gran pira. Quan els de la FAI de Sant Joan van arribar en Feliça va dir que ja els hi havia fet la feina i que ja havien cremat el contingut de l’església. Els milicians van marxar, ignorant que la Majestat s’havia salvat.

El poble, tot de pedra i amb cases ben restaurades, permet un passeig tranquil, respirant aire pur i en plena naturalesa. Travessen el poble dos rius: la riera de Rocabruna i la riera de Can França o del Trui. Tots dos permeten disfrutar d’un bany refrescant i d’aigua neta i transparent. A menys d’un km del poble i en direcció a Oix, es troben les basses d’en Corraveu, d’una gran fondària. El naixement del riu és a prop: a uns 30 minuts passant pel carrer que porta a les habitacions de l’Hostal El Forn.

Si el que desitgeu fer senderisme és el lloc ideal. Al nord podeu visitar Comanegra, Pic de les Bruixes i si es vol fer una breu inserció al país veí: França. A l’est podeu fer rutes seguint el riu. Al sud podeu anar cap a Oix i a l’oest cap a l’ermita de Salarça, la Vall de Bolòs, Rocabruna i fins i tot arribar a Camprodon.

Beget és un poble per a tots els públics; Beget és tranquil·litat, és deconnexió del dia a dia, és retrobament d’un mateix, és romàntic; Beget és natura, és cultura i si véns al restaurant El Forn i/o a Can Feliça Beget també és bona taula i gastronomia.

Si vols desconnectar en el sentit més estricte de la paraula, vine a dinar o a passar uns dies a l’Hostal El Forn o als apartaments de Can Feliça; segur que ho aconsegueixes!!!

L’accès al poble es pot fer bé per Camprodon, que es troba a 17Km o bé per Oix que es troba a 18Km.

Copyright © 2019 El Forn de Beget. Created by INTROSOFT